Günümüzde hukuk fakültelerindeki artış ile birlikte mezun olup avukatlık yapmak isteyen kişi sayısının fazlalığı neyin başarıya götüreceği ve nasıl para kazanılabileceği sorularını sorgulamamıza sebep oldu. Hal böyle olunca mesleğe yeni başlamış bir kişi kendine bir alan seçip bu alanda mı ilerlemeli yoksa hangi iş gelirse yapabilir olduğunu mu göstermelidir?
Hukukun birçok alanı mevcuttur. Birinde uzmanlaşmak için belli bir süre gerekir. Seçtiğimiz alanı okulda gördüğümüz teoriye göre belirlersek yanılmış oluruz. Çünkü pratikte ve uygulamada gördüğümüz teoriler işe yaramaz. Bu farklılık hayal kırıklığına uğratabilir. Bu yüzden seçimlerimizi iyi yapmalıyız. Avukatlıkta fazla idealist olmak para kazandırmaz. idealist olmak daha çok akademisyenlerin işidir.
Bazı avukat meslektaşlarımız ise uzmanlaşarak ‘iş avukatı’, ‘boşanma avukatı’ tarzı nitelendirmelere karşı çıkmaktadır. Böyle bir ayrımın hatalı olduğunu iddia etmektedir. Avukatların tüm alanlarda dava alabileceğini düşünen meslektaşlarımız her alanının usul ve mevzuatının farklı olduğunu gözden kaçırdıkları kanaatindeyim.
Avukatlıkta önemli olan elbette bilgimizdir. Ancak her alanda bilgimizi geliştirip hakim olmamız mümkün olamayacağından bir alanda mutlaka uzmanlaşmak bize yararlı olacaktır.
23 Mart 2017
5 Kasım 2015
4 Kasım 2015
3 Kasım 2015